8 Eylül 2014 Pazartesi

NURUOSMANİYE Camii'nde 7/24 Yapısal Sağlık Takibi Başladı



Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) tarafından İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteği ile Vakıf Kültür Varlıkları Restorasyon ve Konservasyon Laboratuvarları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KURAM) Kurulumu kapsamında Laboratuvar ve İstanbul Nuruosmaniye Camii ‘de Yapısal Sağlık Takibi ve Operasyonel Modal Analiz Sistemi kurulumu Teknik Destek Grubu Ltd. Şti. tarafından gerçekleştirildi.

Ülkemiz paha biçilmez mirası sayılan, yüzlerce yıllık geçmişe sahip tarihi ve kültürel yapıların restorasyon ve konservasyon çalışmalarının bilimsel gücünü, ileri teknoloji kullanılarak iyileştirme çalışmaları kapsamında yürütülen projede tamamı Teknik Destek Grubu tarafından yerli teknoloji ile üretilmiş GPS Senkronizasyonlu İvmeölçer ve Sayısallaştırıcı Seti (Yapısal Sağlık İzleme ve Operasyonel Modal Analiz Sistemi) kullanılmıştır.

Kullanılan GPS Senkronizasyonlu İvmeölçer ve Sayısallaştırıcı Seti Elemanları şu şekildedir:












Proje yürütücüsü FSMVÜ Ar. Gör. Ömer DABANLI yönetiminde,  Teknik Destek Grubu ekibi SENSEBOX 7023 ivmeölçerler kubbe, galeri ve zeminde, TESTBOX 2010 cihazları cami içerisine belirlenmiş noktalara yerleştirilmiştir. Her bir ivmeölçer Ethernet bağlantı kablolarıyla TESTBOX 2010 cihazları ve EASYTEST Network Server yazılımı ile oluşturulan ağa dahil edilmiş ve veri akışı sağlanmıştır. Ayrıca mikro saniye seviyesinde senkronizasyon sağlayabilmeleri için TESTBOX 2010 cihazlarının GPS anten bağlantıları yapılmıştır.

Yapılan ADSL bağlantısı ile cihazların topladığı veriler gerçek zamanlı olarak FSMVÜ KURAM Laboratuarında hazırlanan görüntüleme ve analiz sistemiyle paylaşılmıştır.
FSMVÜ’de birçok bürokrat ve akademik personelin katılımı ile gerçekleşen açılış töreninden önce tüm montaj ve test işlemleri tamamlanmıştır.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder